η ομάδα πρωτοβουλίας με τον Αντώνη Βγόντζα
η ομάδα πρωτοβουλίας με τον Αντώνη Βγόντζα

Το βράδυ της Παρασκευής (5/9), έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παχείας Άμμου, η πρώτη, καταστατική συνάντηση για την ίδρυση Συλλόγου Αποσταγματοποιών Λασιθίου.

Στην αίθουσα του παλιού τελωνείου, βρέθηκαν μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες καζανιών, οι οποίοι συζήτησαν με την ομάδα πρωτοβουλίας και με τη καθοδήγηση του νομικού Αντώνη Βγόντζα, τα πρώτα θέματα για την ίδρυση ενός οργάνου που θα φροντίσει για το παραδοσιακό αυτό, επάγγελμα παλαιότερα, του καζανάρη, τα προβλήματα που ανακύπτουν καθώς και άλλα θέματα, όπως το καχύποπτο μάτι που βλέπει όλη αυτή την υπόθεση η Ευρωπαϊκή Ένωση.

πολλοί καζανάρηδες από όλο το νομό Λασιθίου
πολλοί καζανάρηδες από όλο το νομό Λασιθίου

Μετά τις υπογραφές των παρόντων στο καταστατικό, συγκροτήθηκε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο από τους Χουρδάκη Μιχάλη,  Βρυγιωνάκη Μιχάλη, Καναβάκη Ιωάννη, Καμινογιαννάκη Νίκο, Χατζάκη Κωνσταντίνο, Ανδρουλάκη Γεώργιο και Δαβράδο Γεώργιο.

Έδρα του Συλλόγου ορίστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο της Παχείας Άμμου, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την ύπαρξη ενός και μόνο συλλόγου στο νομό, επειδή έχει γίνει ήδη μια πρώτη κίνηση ίδρυσης αντίστοιχου συλλόγου στη Σητεία, μέλος του οποίου παραβρέθηκε στη συνάντηση. Ακόμα αποφασίστηκε να υπάρχει δικαίωμα ψήφου ανά καζάνι και όχι ανά ιδιοκτήτη, που μπορεί να είναι και περισσότεροι ιδιοκτήτες.

Τηλ. επικοινωνίας :

6977358159 κ. Καναβάκης Ιωάννης

6981232377 κ. Καμινογιαννάκης Νικόλαος

Σύλλογος παραδοσιακών αποσταγματοποιών τσικουδιάς νομού Λασιθίου, Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos