Μιχάλης Καρχιμάκης

Βουλευτής Λασιθίου

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
Με την ευκαιρία του νέου Χρόνου θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας Υγεία, Προκοπή, Προσωπική και Συλλογική Ευτυχία. Πάνω από όλα όμως θα ήθελα να σας ευχηθώ Πίστη, πίστη στη δυνατότητα του ανθρώπου να πορεύετε με γνώμονα τα υψηλά ιδανικά της Δικαιοσύνης, της Προσφοράς, της Ανθρωπιάς, της Αξιοπρέπειας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Αλήθειας και να αγωνίζεται για τη βελτίωση της ζωής του και των συνανθρώπων του ενάντια στα ολοένα και εντονότερα κρούσματα κοινωνικής αδικίας, ευνοιοκρατίας και αυθαιρεσίας, που πληγώνουν την ιστορία, τις συνειδήσεις μας, τις δημοκρατικές κατακτήσεις αυτού του τόπου.

Ο απολογισμός του 2007 χαρακτηρίζεται από την οπισθοδρόμηση, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε κοινωνικό, αφού ολοένα και περισσότερο η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, στην αξιοπιστία των Κυβερνώντων, στη δίκαιη λειτουργία του κράτους, κλονίζεται. Οι θυσίες μας δεν πιάνουν τόπο, η τιμιότητα δεν επιβραβεύεται, η ανάπτυξη που μας έταξαν δεν έρχεται, το νησί μας εγκαταλείπεται.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην δημοκρατική κληρονομιά μας, στην κρητική μας παράδοση μεστή από περηφάνια, φιλότιμο, αγωνιστικότητα, αλλά και στις γενιές που έρχονται να αγωνιστούμε για μια μεγάλη ανατροπή οπλισμένοι με ιδανικά και με οράματα, συντηρώντας ζωντανή την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο, που είναι εφικτό με επιμονή και αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες θα είμαι δίπλα σας για να κατακτήσουμε όλοι μαζί αυτό που δικαιούμαστε, διαψεύδοντας αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ακριβώς γιατί νιώθουν ότι τα συμφέροντά που υπηρετούν απειλούνται από το δρόμο της αλήθειας, της δίκαιης ανάπτυξης για όλους, της συλλογικής προόδου.

Εύχομαι σε όσους γιορτάζουν την ονομαστική τους γιορτή, αλλά και σε όλους τους Λασιθιώτες και τις Λασιθιώτισσες, και πάλι Χρόνια Πολλά και Καλά, καθώς και την επίτευξη όλων των θεμιτών στόχων και προσδοκιών του καθένα σας με προοπτική πάντα την ατομική, αλλά και την κοινωνική, ευημερία.                                          

Με τις θερμότερες ευχές μου για μια Καλύτερη Χρονιά

                                                                  

Μιχάλης Καρχιμάκης
Βουλευτής Λασιθίου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos