Ευρωπαϊκή Ένωση ¶ρχισε σήμερα στο δήμο Χερσονήσου η τρίτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «RITMO», στα πλαίσια της δέσμης διακρατικών προγραμμάτων INTERREG III B – MEDOCC. Το πρόγραμα RITMO: «Δίκτυο τουριστικών νησιών της Μεσογείου για την προώθηση μιας βιώσιμης και ασφαλούς κινητικότητας σε αυτούς τους προορισμούς», αποσκοπεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο τουριστικών νησιωτικών περιοχών.

 
Το δίκτυο αυτό θα επεξεργάζεται τη διαχείριση του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και το σχεδιασμό που απαιτείται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται.
 
Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο δήμος της Ίμπιζα (Ισπανία). Οι υπόλοιποι εταίροι είναι η Περιφέρεια Σαρδηνίας (Ιταλία), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο δήμος Χερσονήσου.
 
Σκοποί του προγράμματος
  • Την από κοινού προώθηση ενός πρότυπου αειφόρου και ασφαλούς μοντέλου κινητικότητας στα νησιά της Μεσογείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  • Τη δόμηση ενός σταθερού δικύου για το σχεδιασμό και τη διαχείριση της κινητικότητας στα νησιά – εταίρους του RITMO.
  • Την ανταλλαγή εμπειριών με σκοπό την εύρεση λύσεων που θα επιτρέψουν τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης στις νησιώτικες περιοχές.
  • Τη συνεισφορά στην Ευρωπαϊκή εδαφική στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης των νησιών εταίρων.

Το πρόγραμμα RITMO που είναι συνολικού προϋπολογισμού 791.640,00 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 75% και  από εθνικούς πρους το 25%.

 

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: