με εξέδρες και ασύστολη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων δεν καλυτερεύει ο τουρισμός..!!!
με εξέδρες και ασύστολη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων δεν καλυτερεύει ο τουρισμός..!!!

…..η αστυνομική αρχή, εν προκειμένω το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου απεφάνθη: μετά από ανώνυμες καταγγελίες για ηχορύπανση από το Αμμούδι, το νέο χώρο που λειτουργεί εκεί που παλαιότερα βρισκόταν το δημοτικό περίπτερο, η πιο παλιά το θρυλικό Studio, το κατάστημα κλείνει για 10 ημέρες.

Προσέξτε, ανώνυμες καταγγελίες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε πως επιβεβαίωσαν, εάν επιβεβαίωσαν οι αστυνομικοί του Α.Τ., επειδή, ούτε την τεχνική κατάρτιση έχουν για κάτι τέτοιο, ούτε τα όργανα μέτρησης. Άρα, δεν μπορεί να ελεγχθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελιών, όμως το μαγαζί κλείνει.

Μόνο, επειδή έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί, θα πρέπει κάποιοι σ’ αυτή τη πόλη, στον Άγιο Νικόλαο, να χωνέψουν ότι δεν θα μπορούν ακόμα για πολύ να κονομούν εις βάρος άλλων, επειδή είναι μέλη μιας παρέας που διοικεί ή απλά είναι μέσα στα πράγματα.

Το τελευταίο διάστημα και πάλι ακούστηκαν τα παράπονα ότι ναι μεν η Κρήτη έχει αύξηση στις αφίξεις, αλλά όχι ο Άγιος Νικόλαος. Ποιος, ποτέ, αναρωτήθηκε το γιατί; Μήπως επειδή παρέχουμε υπηρεσίες του χειρίστου είδους, μήπως δεν έχουν αποκτήσει ποτέ τουριστική συνείδηση, ή τελικά, μήπως είμαστε όλοι, επαγγελματίες της αρπαχτής; Τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής, προσπαθούν να κρατούν μέσα τους πελάτες τους, για ίδιον όφελος κατ’ αρχήν, αλλά και για να τους προστατέψουν από τους απέξω…..!!!!

Ας μας πουν οι ανώνυμοι τηλεφωνιτζήδες, σε ποια μαγαζιά της περιοχής, μπορεί κανείς να ακούσει Ελληνική Μουσική; καλή μουσική; σε ποια μαγαζιά μουσική της Κρήτης; που μπορεί να δει Κρητικούς ή λαϊκούς χορούς; ποια η νυχτερινή ζωή; ΠΟΥΘΕΝΑ και ΤΙΠΟΤΑ, εις δόξαν των παρεακίων και των εκάστοτε κυβερνώντων τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ειδικά το τοπικό διαμέρισμα.

Εσχάτως, στο Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου, εκφράστηκε και πάλι η άποψη περί αμφιλεγόμενης πρακτικής των εξεδρών στους δρόμους, αλλά ας το αφήσουμε να το εξετάσουμε του χρόνου. Δεν υπάρχει αμφιλεγόμενη πρακτική, απλά τόσα χρόνια, το Λιμενικό Ταμείο λειτουργεί κατά το δοκούν, κάποιοι κονομούν και κάποιοι ψωμολυσούν, κυριολεκτικά.

να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, προϊστορία …

Το καλοκαίρι του 2010, ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανώλης Παναγιωτάκης, είχε στείλει αυτόφωρο μερικούς ιδιοκτήτες νυχτομάγαζων διότι η κατάσταση είχε ξεφύγει τελείως. Τότε παρά τις πολλές μηνύσεις, ο δήμαρχος δεν ήθελε να κλείσει τη πόλη κατακαλόκαιρο.

Τώρα, με μερικές ανώνυμες καταγγελίες κλείνει για 10 μέρες ένα νέο μαγαζί που δημιούργησε ανταγωνισμό στην αγορά. Ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Ανριαδάκης μας είπε ότι, δεν τον νοιάζει που έκλεισαν το κατάστημα για 10 μέρες, αλλά για τα χαμένα μεροκάματα των 25 εργαζομένων του. Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, ούτε έχω πάει έχω επισκεφτεί μέχρι στιγμής του Αμμούδι. Περνώντας όμως τα βράδια από τον δρόμο, σίγουρα μπορώ να πω ότι δεν ακουγόταν τίποτα. Όπως με έχουν διαβεβαιώσει και περίοικοι…….

Μετά όμως από αυτή την εφαρμογή του νόμου 4249/2014, τότε, θα περιμένουμε και άλλες αντίστοιχες κινήσεις, ίσης εφαρμογής, διότι ουδείς νόμιμος τελικά στον χώρο αυτό…..

Σημειολογικά, αυτή η επιβολή του νόμου, γίνεται εκεί όπου μετά το 1957 ξεκίνησε ο Τουρισμός στον Άγιο Νικόλαο και στη Κρήτη, από τους Κούνδουρο, Σωτήρχο και Καπετανάκη.

……οι τρεις αυτοί άνθρωποι είχαν όραμα και αγάπη για τον τόπο τους……

……οι απόγονοι τους, απλά θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα επειδή είναι καλύτερη από τη δική τους……

Γιώργος Τουτουδάκης

Υ.Γ.1
Ευχαριστούμε για τις διορθώσεις που μας κάνετε, ναι, γνωρίζουμε τα περί έλλειψης αδειών λειτουργίας, αλλά προσπαθήσαμε να φωτίσουμε το παρασκήνιο, δηλ. τη πραγματικότητα…..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos