Λαλιώτης, Βγόντζας, ΒενιζέλοςΤο βιβλίο του έγκριτου νομικού Αντώνη Βγόντζα «Ανάμεσα στη μικρή και μεγάλη ιστορία» παρουσίασαν τη Τρίτη (6/2) στη Στοά του Βιβλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δ. Παξινός και ο γενικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής Κ. Αλαβάνος.

Πρόκειται για βιβλίο βιωματικό, όχι «αυτοβιογραφικό», έστω κι αν σε αυτό – όπως αναφέρει ο συγγραφέας – καταχωρίστηκαν και προσωπικές ιστορίες, εμπειρίες και αναζητήσεις, με βαθύτερη την έγνοια να ριχτεί ένα εσωτερικό φως στα εγονότα, στις περιστάσεις, τις συνθήκες και τους ανθρώπους μιας ολόκληρης εποχής.
Όπως αναφέρεται από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, ο Αντώνης Βγόντζας αποφάσισε να «ξεσκονίσει» τις σελίδες σημαντικών δικογρφιών και να αφηγηθεί την ελληνική ιστορία των τελευταίων σαράντα χρόνων, όπως την βίωσε ο ίδιος και όχι μόνον μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Βγόντζας, ΠευκιανάκηςΈζησε κοντά σε ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, του οποίου διετέλεσε νομικός σύμβουλος, και βρέθηκε στη δίνη πολλών γεγονότων τα οποία εξιστορεί.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σκιαγραφούνται μικρά και μεγάλα γεγονότα της ιστορικής εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας: από τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της δεαετίας του Ά60, την αντίσταση του φοιτητικού κινήματος επί δικτατορίας, τις δίκες των βασανιστών και τη δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά, μέχρι τον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, του Ποινικού Κώδικα και τη γενικότερη αναβάθμιση του ελληνικού νομικού Πολιτισμού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos