Έργο αποφοίτν της σχολής

4η Μπιενάλε

Στον εκθεσιακό χώρο του ΜΕΤΡΟ στο Σταθμό του Συντάγματος εγκαινιάζεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου η έκθεση των έργων των φοιτητών που συμμετείχαν στην Τέταρτη Μπιενάλε των Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας.
Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2007.

Η Έκθεση ξεκίνησε ως Ετήσιος Εικαστικός Διαγωνισμός, ο οποίος θεσμοθετήθηκε το 1997 απ τα Maris Hotels και τα «Νέα της Τέχνης», υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και μετεξελίχθηκε σε Μπιενάλε με τη συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η βράβευση των καλύτεων έργων και η Έκθεση των έργων που συμμετείχαν γινόταν στην Κρήτη.
Η Έκθεση των έργων της Τέταρτης Μπιενάλε, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 130 φοιτητές, ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και τα έργα παρέμειναν επί ένα μήνα στους εκθεσιακούς χώρους του συνεδριακού κέντρου του Creta Maris στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης. Για πρώτη φορά, ο θεσμός αυτός μετακινείται από την Κρήτη και στην Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπιενάλε είναι η μοναδική εκδήλωση, στην οποία αναπτύσσεται ο εικαστικός διάλογος μεταξύ των δυο Ανώτατων Εικαστικών Σχολών της χώρας μας κα πραγματοποιείται επί 10 χρόνια.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Χωροταξίας Δημοσίων Έργων και των δυο Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας. Tην Έκθεση θα εγκαινιάσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 20.00.

Xoρηοί της Έκθεσης είναι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η ασφαλιστική εταιρεία έργων τέχνης Lloyd’s, Γιώργος Καραβίας και συνεργάτες και η εταιρεία μεταφορών έργων τέχνης Α. Στ. Μπεργελές.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos