2ο Kronio Festival και Kronio trail race

Με χαρά ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου υποδέχεται, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Τζερμιάδων, το 2ο Kronio Festival και Kronio trail race  με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες καθώς και αγώνες ορεινού τρεξίματος 31 χιλιομέτρων, 14 χιλιομέτρων, 5,6 χιλιομέτρων και 2 χιλιομέτρων για παιδιά.

Η διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη του μεγαλύτερου οροπεδίου της χώρας, του μοναδικού φυσικού πλούτου των περιοχών NATURA 2000 που καλύπτει, του τεράστιου ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του τόπου, μέσα από ένα μοναδικό διήμερο γεμάτο δράση.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζερμιάδων «Αναγέννηση», οι IDEAN ROUTES και ο Χοχλιός team με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιώργος Αθανασάκης τονίζει σε σχετική δήλωση του: «Με χαρά και ικανοποίηση ο τόπος μας φιλοξενεί και στηρίζει τη διοργάνωση του 2ου Kronio Festival και Kronio trail race  και υποδέχεται αθλητές αλλά κι όλους εκείνους που θα θελήσουν για δυο ημέρες να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και τις ομορφιές του Δήμου μας.

Το Οροπέδιο Λασιθίου, ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Ξένιος Δίας, θα φροντίσει ώστε η εμπειρία αυτή να μείνει αξέχαστη στους συμμετέχοντες αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που κάνουν το καταπράσινο Οροπέδιο μας, με τις πολλές φυσικές ομορφιές, τον πλούσιο πολιτισμό και τους φιλόξενους ανθρώπους του μοναδικό.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τζερμιάδων «Αναγέννηση» καθώς και στους υπόλοιπους οργανωτές των πολλών δράσεων που θα φιλοξενηθούν αυτό το διήμερο στον τόπο μας».

Το πρόγραμμα του διημέρου

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

– Δενδροφύτευση

– Στήσιμο σκηνών

– Pilates

– Yoga

– Ποδηλασία

– Ξενάγηση στο σπήλαιο Τραπέζας (Κρόνιο)

– Επίδειξη αερόστατου

– Dj’ s set

– Συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

07:00: Κρόνιο Skyrace, διαδρομή 31 χλμ. με 1860 μέτρα +/- 

Διαδρομή για έμπειρους αθλητές ορεινού τρεξίματος, πιστοποιημένη από την Παγκόσμια ομοσπονδία Skyrunning (I.S.F.), δίνοντας 2 πόντους I.T.R.A. & UTMB index βαθμολογία. Επιπλέον, αποτελεί κριτήριο πρόκρισης του εμβληματικού Olympus Marathon.

09:00: Intro Speed Trail, διαδρομή 14 χλμ. με 480 μέτρα +/-

Διαδρομή για δρομείς έμπειρους αλλά και αρχάριους μεσαίων αποστάσεων

11:00: Mini Trail, διαδρομή 5,6 χλμ. με 200 μέτρα +/- 

Διαδρομή για αρχάριους δρομείς που θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές του αθλήματος, σε μια εύκολη και βατή διαδρομή.

 12:00: Kids Race, διαδρομή περίπου 2 χλμ. για παιδιά από 7 έως 17 ετών με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος και στις παιδικές ηλικίες

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos