Η γιορτή της μάνας στη Παναγία στο Βιγλί της Βουλισμένης
η προτομή της μάνας

Μάνα πηγή ζωής, Πέλαγος τρυφερότητας, Ωκεανός αγάπης, Ουρανός αυτοθυσίας, η παρουσία του Θεού στον κόσμο……

Ως είθισται ετησίως, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου τιμάται η μάνα. Φέτος την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 έλαβε χώρα η γιορτή της Μάνας στην εκκλησία της Παναγίας, στο Βιγλί Βουλισμένης.

Ο ναός της Παναγίας στο Βιγλί έχει την ιδιαιτερότητα να γιορτάζει και να τιμά την Μάνα, χάρη στη προτομή που υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του ναού, έργο του Μανόλη Χαρούλη πατέρα του γνωστού ερμηνευτή Γιάννη Χαρούλη από τα Λακώνια του Νομού Λασιθίου.

Το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλισμένης σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, επιμελήθηκαν την εορτή και τίμησαν την Μάνα με τον καλύτερο τρόπο.

Η γιορτή της μάνας στη Παναγία στο Βιγλί της Βουλισμένης
κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι τιμούν τον τόπο και τη μάνα….

Πλήθος προσκυνητών και φέτος στη γιορτή, διότι πέραν της προτομής και το τοπίο. Προσελκύει τον κόσμο λόγω του πράσινου, της ομορφιάς και της ηρεμίας που προσφέρει η ανοιξιάτικη φύση.

Μετά το πέρας της λειτουργίας εψάλλη δέηση προς όλες τις Μητέρες του κόσμου και κατατέθηκαν στεφάνια προς τιμή της Μάνας στην προτομή, από τον Πρόεδρο του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βουλισμένης Λασιθίου και από δύο μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Νεάπολης.

Μαθητές και μαθήτριες του ιδίου σχολείου απέδωσαν ποιήματα αφιερωμένα στη Μάνα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου μοίρασε τριαντάφυλλα σε όλες τις Μητέρες και τα παιδιά που παρευρέθηκαν στη γιορτή.

Ακολούθησε δεξίωση από τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Βουλισμένης.

Print Friendly, PDF & Email