όμιλος ΒρακοφόρωνΟ Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, μέσα στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων στις 10 και 11 Αυγούστου, που συμμετείχαν πολυπληθή χορευτικά Συγκροτήματα: Μελβούρνης Αυστραλίας, Κοννέκτικατ, Η.Π.Α., Καστελλόριζου, Ρόδου και Λεμεσού Κύπρου, για την συμπλήρωση σαράντα χρόνων δράσης και προσφοράς, από την ίδρυση του το 1973, και στο κατάμεστο από πλήθος κόσμου, θέατρο «Ερωφίλη» στην Φορτέτζα, την πρώτη βραδιά της εκδήλωσης, τίμησε για την δράση του και τις θέσεις του υπέρ της Ελλάδος, τον Ελληνικής Καταγωγής Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, του Κόμματος των Φιλελεύθερων της Γερμανίας.

Στον Ευρωβουλευτή κ. Γεώργιο Χατζημαρκάκη, που συγκίνησε ιδιαίτερα με την αναφορά του στην πορεία και την διαδρομή της οικογένειας του από το χωριό Επισκοπή Ιεράπετρας και καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές ακροατήριο, αφιερώθηκαν και οι εξής μαντινάδες, του μέλους του Δ.Σ. του Ομίλου Βρακοφόρων, Κωστή-Ι. Γ. Καλλέργη- Κ.Ι.Γ.Κ.:

Στο Ευρωκοινοβούλιο, την Κρήτη μας πρεπίζει!

Σε τέτοιες δυνατές φωνές, το Έθνος μας ελπίζει!

Ο Όμιλος μας, δεν τιμά όποιον βρεθεί και λάχει!

Ήθος, κι Αξία κι Αρχοντιά, της Κρήτης πρέπει νά ’χει.

Χατζημαρκάκη η ΚΡΗΤΗ μας, ψηφίζει άνευ όρων!

Γι’ αυτό κι απόψε τον τιμά, ο Όμιλος Βρακοφόρων!

Την ίδια βραδιά, τιμήθηκαν για την δράση τους και την προσφορά τους ο Ρεθεμνιώτικης καταγωγής κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, Πρόεδρος Κρητών Μελβούρνης Αυστραλίας και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, καθώς και ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Ιδρυτής και Πρόεδρος του παγκόσμια αναγνωρισμένου για την κοινωνική προσφορά του Σωματείου «Χαμόγελο του Παιδιού».

όμιλος βρακοφόρωνΤην δεύτερη βραδιά, την Κυριακή 11 Αυγούστου, σύσσωμη η μουσική οικογένεια των Ξυλούρηδων με τον Ψαρο-Γιάννη, τον Ψαρο-Γιώργη, τον Ψαρο-Λάμπη, την Νίκη Ξυλούρη και τον μοναδικό Ψαρ-Αντώνη, χάρισαν όπως πάντα, μαζί με τους συνεργάτες τους, μία μουσική πανδαισία – μυσταγωγία γεμάτη ηχοχρώματα και ευαισθησίες που μόνο εκείνοι μπορούν να αποδώσουν, που μάγεψαν το πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε την Φορτέτζα για να τους απολαύσει.

Ανάμεσα τους και η Ουρανία Ν. Ξυλούρη.

Μέγας απών ο Νίκος Ξυλούρης, για τον οποίο ακούστηκαν οι εξής μαντινάδες του Κωστή-Ι. Γ. Καλλέργη- Κ.Ι.Γ.Κ.:

Μόνο Αρχάγγελοι μπορούν, να μένουνε στους θρόνους!

Τριαντατρείς ολόκληρους κι ας λείπει ο Νίκος χρόνους!

Ξυλούρη η απουσία σου, μας έχει σημαδέψει!

Μα δεν πεθαίνει ο άνθρωπος, άμα θα ζει στην σκέψη!

 

Ρέθυμνο 12.08.2013

ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: