Call me by your name από τη λέσχη Κινηματογράφου
Call me by your name

Την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 22:00, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων καλοκαιρινών προβολών που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. θα προβληθεί το ρομαντικό δράμα «Να με φωνάζεις με το όνομά σου – Call me by your name»,

στον θερινό κινηματογράφο ‘ΧΡΙΣΤΙΝΑ’, με γενική είσοδο 5€.

Η βραβευμένη με ΄Οσκαρ ταινία είναι Ιταλο-γαλλικής παραγωγής 2017, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Αντρέ Ασιμάν και είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Λούκα Γκουαντανίνο και πρωταγωνιστούν οι: Άρμι Χάμερ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μάικλ Στούλμπαργκ.

Ογδόντα οκτώ σημαντικά βραβεία, περισσότερες από διακόσιες υποψηφιότητες (ανάμεσα τους και τέσσερις για Όσκαρ) για ένα ευαίσθητο και κομψό δράμα, πάνω στο τέλος της αθωότητας, την απελευθερωτική δύναμη της επιθυμίας και την αμφίσημη σχέση ζωής και τέχνης.

Ταξιδεύοντας σε μια εκθαμβωτικά γραφική τοποθεσία της ιταλικής επαρχίας, το καλοκαίρι του 1983, το «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου» παρακολουθεί τη σεξουαλική αφύπνιση ενός ανήσυχου και πανέξυπνου 17χρονου, μοναδικού γόνου δυο φιλελεύθερων ακαδημαϊκών. Τον αισθηματικό κόσμο του θα συγκλονίσουν όχι οι ερωτικές του συνευρέσεις με ένα ντόπιο κορίτσι αλλά ο ερχομός ενός γοητευτικού Αμερικανού, εφτά χρόνια μεγαλύτερου σε ηλικία, που συμφωνεί να παραμείνει λίγες εβδομάδες στην βίλα της οικογένειας προκειμένου να βοηθήσει τις έρευνες του πατέρα του. Θα προσεγγίσουν στην αρχή διστακτικά ο ένας τον άλλο, μην γνωρίζοντας πώς να διαχειριστούν και να εκφράσουν, τη διογκούμενη έλξη που δεν αργεί να εκδηλωθεί ανάμεσά τους…

Κομψοτέχνημα «εσωτερικής» πλοκής, το οποίο μετατρέπει την ψυχολογική περιπέτεια του νεαρού σε αληθινό συναισθηματικό θρίλερ. Τόσο το μυθιστόρημα, όσο και η ταινία ξετυλίγουν αργά τη σεξουαλική του αφύπνιση και περιγράφουν συγκινητικά πώς η παράδοση στο πάθος σημαίνει και το τέλος της αθωότητας. Καταγράφουν τα ανεξίτηλα σημάδια που αφήνουν οι πρώτοι έρωτες, την επώδυνη διαδικασία της ενηλικίωσης και τα μυστηριώδη καλέσματα της καρδιάς και του κορμιού, ενώ σχολιάζουν πολυεπίπεδα τη σχέση της επιθυμίας και του χρόνου.

Ο Γκουαντανίνο συλλαμβάνει την θερμοκρασία και ένταση του πόθου και στήνει με ηδονική προσμονή το παιχνίδι της αποπλάνησης και της αμοιβαίας παράδοσης, σαν το αναπόφευκτο ξύπνημα των ενστίκτων απέναντι στα καλέσματα της φύσης.

Γεμάτη από υπέροχες μικρές στιγμές και λεπτομέρειες, σαν μια πολύτιμη καταγραφή μνήμης, με κομμάτια αναμνήσεων από ένα καλοκαίρι, μια νιότη και μια αγάπη που δεν θα συμβούν ξανά, αλλά και δεν θα ξεθωριάσουν… Από τις καλύτερες ταινίες  του 2017 αλλά και μια από τις ωραιότερες κινηματογραφικές ερωτικές ιστορίες!

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, video, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: kileagn.com

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos