ο δήμος ΜαλίωνΜε ιδιαίτερο ενθουσιασμό ετοιμάζεται ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού σε Μάλια και Σταλίδα το βράδυ της Κυριακής 27  Σεπτεμβρίου από το Δήμο Μαλίων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, τους ξενοδόχους και επαγγελματίες, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοχού κ.α.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα μέσα στην παλιά πόλη των Μαλίων και  στη Σταλίδα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν την κρητική φιλοξενία, τα παραδοσιακά εδέσματα και παραδοσιακούς και ελληνικούς χορούς.

Ο φετινός εορτασμός που έχει ως θέμα «Τουρισμός. Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα», εστιάζεται στην παγκόσμια πολιτιστική ευημερία και το σημαντικό ρόλο που κατέχει ο τουρισμός στην αναζωογόνηση των τοπικών παραδόσεων και στον εμπλουτισμό αυτών, από τον ένα πολιτισμό στον άλλο.

Μια  ποικιλία τοπικών παραδόσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, αφορά τις γλώσσες, τις θρησκείες, την αρχιτεκτονική, τα τρόφιμα, την πολιτική ή τα φυσικά περιβάλλοντα.

Αυτό το διαφοροποιημένο περιβάλλον επέτρεψε τη βιομηχανία των ταξιδιών και του τουρισμού να ευδοκιμήσουν και να γίνουν από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές βιομηχανίες και ηγετικές δυνάμεις στον τομέα των υπηρεσιών.

Κάθε περιοχή του κόσμου είναι διαφορετική και ως εκ τούτου έχει κάτι να προσφέρει και να αποκτήσει μέσω του ταξιδιού και του τουρισμού, ιδιαίτερα αυτές των λιγότερο ανεπτυγμένων κρατών.

Τουρισμός- Γιορτάζοντας την Διαφορετικότητα, τονίζει αυτό το ποικίλο περιβάλλον το οποίο είναι το επίκεντρο του τουρισμού. Η Διαφορετικότητα υπήρξε πράγματι κινητήριος δύναμη πίσω από τα ταξίδια και τον τουρισμό για αιώνες.

Είναι μια ευκαιρία συμμετοχής και γνωριμίας του τοπικού κοινού- από τους επισκέπτες και τα μέσα ενημέρωσης μέχρι τους νομοθέτες και τα συμβούλια- στο ξεχωριστό ρόλο που έχει και ο τουρισμός στην πόλη μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση ως προς τη χάραξη πολιτικής, τους ηγέτες των κοινοτήτων και τη δημιουργία ειδικών εκδηλώσεων για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: