Από την βράβευση των επιχειρηματιώνΜε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, την Κυριακή το Βράδυ , στη Λίμνη Αγίου Νικολάου, έκλεισε ο κύκλος του  τριήμερου εορτασμού που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Το πρώτο μήνυμα των εκδηλώσεων που φέτος είχε σαν θέμα τη «Διαφορετικότητα» έστειλαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου-Καλού Χωριού, την Παρασκευή το πρωί, στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα. Σχεδίασαν  στην άμμο  με βότσαλα περίτεχνες και ευφάνταστες  ζωγραφιές και  σχεδίασαν το μέλλον του τουρισμού στον τόπο τους, γράφοντας  μηνύματα όπως:  «Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά»,  «Ο τουρισμός ενώνει τους λαούς», «Ξενοδοχείο η μεγάλη καρδιά»,  «Τουρισμός και οικονομία»,  «Όλοι οι λαοί είναι ενωμένοι» κ.α.

Παράλληλα, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στα δημοτικά διαμερίσματα της Κριτσάς με Ρακοκάζανο και κεράσματα από τις γυναίκες του χωριού ενώ και στην Ελούντα και  στο Καλό Χωριό  ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες παρακολούθησαν εντυπωσιακές εκδηλώσεις με κρητική  μουσική, παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης  με συγκροτήματα από σχολές   και απόλαυσαν την πλούσια σε γεύσεις κρητική κουζίνα η οποία προσφέρονταν δωρεάν στους παρευρισκόμενους  από  τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία. Κεράσματα προσφέρθηκαν επίσης, σε όλες τις παραλίες του Δήμου και η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους ήταν δωρεάν.

Από την έκθεση στη λίμνηΑξίζει να σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου βράβευσε  και  τίμησε επαγγελματίες του τουρισμού για την  ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία και στον τόπο μας. Επίσης, για πρώτη χρονιά φέτος  έγινε  ουσιαστική  προβολή της αξίας της Κρητικής Διατροφής,  διοργανώνοντας με επιτυχία «Διαγωνισμό Κρητικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής» με τη συμμετοχή των γυναικών του Καλού Χωριού και της Πρίνας και Έκθεση Κρητικών τοπικών προϊόντων στον Άγιο Νικόλαο.

Την κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Κυριακή το βράδυ, στη Λίμνη, άνοιξε  η Φιλαρμονική Άγιου Νικολάου όπου ακούστηκαν εξαιρετικές ερμηνείες ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί κρητικοί  χοροί και τραγούδια από το Δημοτικό διαμέρισμα του Κρούστα και κέρασμα σε όλους τους επισκέπτες.

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους  ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μανόλης Αικατερινάκης, κ. Πανίκος Καρατσής, κ. Γιάννης Λασηθιωτάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων του νομού Λασιθίου και του Δήμου Αγίου Νικολάου. Τα  εορταστικά δρώμενα του Δήμου Αγίου Νικολάου παρακολούθησε επίσης η εννεαμελής αντιπροσωπεία του Αγίου Δομετίου της Κύπρου  με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Δρ Ανδρέα Χατζηλοϊζου η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: