ελλινγκΗ Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου προβάλει απόψε στον κινηματογράφο REX στον ¶γιο Νικόλαο, στις 9:30 το βράδυ την τρυφερή νορβηγική κωμωδία Elling του Πέτερ Νες, παραγωγής 2001. Η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2002. Εκείνη τη χρονιά ο Πέτερ Νες βραβεύτηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενς σκηνοθέτης στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν.
Υπόθεση του έργου:
Ο ήρωας της ταινίας ήταν πάντα το «παιδί της μαμάς». Όταν εκείνη πεθαίνει, αυτός είναι γύρω στα σαράντα. Απομακρύνεται από το σπίτι με τη βία και με τη βοήθεια της αστυνομίας κλείνεται σε ίδρυμα νοητικών προβλημάτων.
 
Εκεί μοιράζεται το δωμάτιο με τον Κζελ Μπζαρν, έναν μεγαλόσωμο άντρα με εμμονές στο φαγητό και τις γυναίκες και άγνοια για την προσωπική υγιεινή. Ο Elling δημιουργεί ιστορίες με τη φαντασία του κυρίως για γυναίκες και ο Κζελ τις πιστεύει. Ακόμη και όταν καταλαβαίνει ότι δεν είναι αληθινές του ζητάει να μην σταματήσει τη διήγηση.
 
Η ταινία σύγχρονη και βαθιά ανθρώπινη καταφέρνει να ισορροπεί και να αναδεικνύει το κωμικό στη συμπεριφορά των προσώπων.
 
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πιέρ Κριστιάν Έλεφσεν, Σβεν Νόρντιν, Μαρί Πία Γιάκομπσεν, Πιερ Κριστένσεν

Print Friendly, PDF & Email

Από manos