μανταμ τυσωΤο διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «Madame Tussauds» του Λονδίνου, σε λίγους μήνες θα φιλοξενεί τα ομοιώματα τριών ελλήνων πολιτικών που σφράγισαν την νεότερη ελληνική ιστορία: των Ελευθέριου Βενιζέλου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, την πρωτοβουλία την είχε η ελληνική κυβέρνηση και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες με τη διεύθυνση του Μουσείου για τη φιλοτέχνηση και την τοποθέτηση σε περίοπτη θέση των ομοιωμάτων των πολιτικών.

α αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την ερχόμενη ¶νοιξη, σε ειδική τελετή στο Λονδίνο.

«Η πρωτοβουλία αυτή συνιστά πράξη ιστορικής, πολιτικής και συμβολικής σημασίας και προβάλλει και υπενθυμίζει, μέσω των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του Μουσείου ετησίως, τη συμβολή της Ελλάδος στο πολιτικό και ιστορικό γίγνεσθαι της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ έκανε και ειδική μνεία για την προσφορά του κάθε πολιτικού ξεχωριστά.  Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Μουσείο Madame Tussauds

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: