ΗνίοχοςΗ Γκαλερί L-S, παρουσιάζει με επιτυχία τις καλοκαιρινές περιόδους, σειρές εικαστικών εκθέσεων στο ξενοδοχείο Elounda Mare στην Ελούντα της Κρήτης. Ακολουθεί η έκθεση ζωγραφικής του Άγγελου Σπάρταλη.

Με θέματα εμπνευσμένα κυρίως από την Αρχαία Ελληνική Τέχνη, ο Σπάρταλης μιλά στην ουσία για το κάλλος και το δέος, για την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του ωραίου κι ας είναι και θραύσμα.

Ο Άγγελος Σπάρταλης (1973) είναι ζωγράφος. Μεγάλωσε στην Κρήτη και στo Düsseldorf της Γερμανίας. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Μηχανολογία- Αεροναυπηγική). Ζει στην Αθήνα και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις, μεταξύ άλλων στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου Κρήτης και στην Titanium Yiayiannos gallery. Στη γκαλερί L-S έχει εκθέσει ξανά το 2005.

Ο Μάνος Στεφανίδης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γράφει για την δουλειά του καλλιτέχνη: «Το (ξανα) λέω ευθέως: ο Άγγελος Σπάρταλης είναι ανάμεσα στους ελάχιστους που εξακολουθούν να υπερασπίζονται την κουρελιασμένη σημαία της avant garde, την τιμή των εικόνων που αντιστέκονται στην τηλε-χυδαιότητα. Ο Σπάρταλης προτείνει την αισθητική σαν επανάσταση.»

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Ιουλίου, 19:00
Καθημερινά: 10:30 – 15:00
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή και το απόγευμα: 19:30 – 23:00
Διάρκεια έκθεσης έως 31 Ιουλίου

ΓΚΑΛΕΡΙ  L-S,  Ξενοδοχείο Elounda Mare, τηλ. 28410 42441

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: