Καλοκαιρινή συναυλία Φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου, αλλαγή μπαγκέτας
όλοι, μικροί, μεγάλοι, ο Μανώλης Σπυριδάκης και οι Φιλανδοί φίλοι της Φιλαρμονικής, Timo Koskinen και Anne Lehtomäki-Koskinen

Περίσσεψε η συγκίνηση το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουλίου στο χώρο της λίμνης Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής συναυλίας της δημοτικής Φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου.

Και αυτό διότι επρόκειτο για την τελευταία συναυλία υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Σπυριδάκη. Ο Μανώλης Σπυριδάκης ανέλαβε τη διεύθυνση της μπάντας, το 2004 και ολοκλήρωσε τη «θητεία» του στο σχήμα, με τη συναυλία της 9ης Ιουλίου.

Η βραδιά άρχισε με τρία τραγούδια από τους μικρούς της Φιλαρμονικής, για να ακολουθήσουν οι μεγάλοι, ερμηνεύοντας κομμάτια του διεθνούς κινηματογράφου, των Beatles, πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και Ελληνικά τραγούδια, όπως το Ζω της Δήμητρας Γαλάνη.

Τραγούδησαν με τη Φιλαρμονική, οι: Παναγιώτης Χουλιάρας, Βαγγέλης Περράκης και Άννα Μασσάρου.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η αλλαγή μπαγκέτας στη Φιλαρμονική, με χαιρετισμούς και ευχαριστίες από τα παλαιότερα μέλη, δια στόματος Γιώργου Χαβάκη. Στον Μανώλη Σπυριδάκη δόθηκε αναμνηστικά ένα γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη, από τους παλαιότερους μουσικούς του σχήματος. Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην εικοσάχρονη πορεία του στο σχήμα. Διάδοχος, αναλαμβάνει ο Μάριος Καναβάκης.

Τη βραδιά παρουσίασε ο Θάνος Κορομπύλιας, ενώ παρέστησαν και χαιρέτισαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού Μανούσος Πεδιαδίτης.

Τα μαθήματα στη Φιλαρμονική συνεχίζονται και το καλοκαίρι και αναμένουμε τις επόμενες εμφανίσεις του μουσικού σχήματος του οποίου η πορεία ξεκίνησε κάπου στα 1936 – 37, υπό τη διεύθυνση Ραϊσάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos