εκδήλωση λήξηςΜήνυμα χαράς, ελπίδας και δημιουργίας έστειλαν οι μαθητές των Κατηχητικών Συνάξεων κατά τη «γιορτή νεολαίας» που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15ης Μαΐου στη δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» από τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας. Η εκδήλωση περιελάβανε χριστιανικά τραγούδια από τη Χορωδία, θεατρική παράσταση των μικρών παιδιών «Το νησί των συναισθημάτων» που πρόβαλε την αξία της αρετής της αγάπης, που με όλη την κρίση μπορεί να ζήσει στις καρδιές των ανθρώπων, έγινε παρουσίαση φωτογραφιών από τις ετήσιες δράσεις των κατηχητοπαίδων και τραγούδια από τη μουσική ομάδα του Ανώτερου Κατηχητικού.

 

Ο Εφημέριος του Ι. Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας Πρωτοπρεσβύτερος Σάββας Λιναρδάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο για την πατρική μέριμνα και την έκδηλη αγάπη του για τη νεότητα και τη φωτισμένη καθοδήγησή του για την εύρυθμη λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, τους Κατηχητές και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία για να γνωρίσουν «τον δρόμο του Θεού».

 

Την εκδήλωση έκλεισε με τον εγκάρδιο χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος συνεχάρη τους Ιερείς που ακούραστα συμπαραστέκονται στα παιδιά και στους νέους μας, τους Κατηχητές που αφιερώνουν πολύ χρόνο για την ορθόδοξη χριστιανική αγωγή των κατηχητοπαίδων όλων των βαθμίδων και τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά στις Κατηχητικές Συνάξεις. Αυτό σημαίνει ότι τα αγαπούν πραγματικά και θέλουν να τους δείξουν, πέρα από την ασχήμια της σύγχρονης κοινωνίας, όλο το φάσμα της ζωής, την αλήθεια, την παράδοση και την Όντως Ζωή, πού είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Μεγάλος Παιδαγωγός των αιώνων.

 

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε, ότι η Εκκλησία επιδιώκει και αγωνίζεται τα παιδιά να γνωρίσουν και να κάνουν πράξη τη διδασκαλία του Χριστού και πρότεινε στους γονείς να μην αφήνουν σε άλλους τη διαπαιδαγώγηση και  τη διάπλαση των παιδιών τους. Όπως τόνισε τα παιδιά αναζητούν μια διέξοδο και κάτι περισσότερο από το σχολείο και τις πολλές και κουραστικές εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως είναι η ανθρωπιά, η πίστη, η συντροφιά, η φιλία και το φιλότιμο που καλλιεργούνται στις Κατηχητικές Συνάξεις με τις ποικίλες δραστηριότητες. Τα παιδιά για να μην αποκοπούν από τις ρίζες τους έχουν ανάγκη από τις δυνατές συγκινήσεις και τις καλές αναμνήσεις από όσα βιώνουν καθ᾽ όλη την κατηχητική περίοδο και κατά την περίοδο των κατασκηνώσεων του καλοκαιριού στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης και στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου. Τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν κοινωνικά, να συνεργάζονται, να δημιουργούν μακριά από την οθόνη της τηλεόρασης, των Η/Υ και των ηλεκτρινικών παιχνιδιών και χωρίς κινητό τηλέφωνο.

 

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και το Δήμο Ιεράπετρας για την παραχώρηση της αίθουσας, υπογράμμισε ότι «η χαρά των παιδιών είναι και δική μας χαρά και εκφράζει τη χαρά της Ανάστασης του Κυρίου που αναγεννά και καινοποιεί τον άνθρωπο  και όλη την κτίση. Όταν δίνουμε νόημα και στόχους στη ζωή των παιδιών, αυτά δημιουργούν και δεν διαψεύδουν τις προσδοκίες μας, αρκεί πάντα να είμαστε στο πλάι τους, να παίρνουν δύναμη από την έμπρακτη αγάπη μας και τη σταθερή πίστη μας στις αξίες και τις παράδοσή μας».

 

Τέλος, ο Σεβ. κ. Ευγένιος απένειμε ως ενθύμιο σε όλους τους μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων από μία ξύλινη εικόνα του Μιχαήλ Αρχαγγέλου και όλοι μαζί πόζαραν στην αναμνηστική φωτογραφία. Ακολούθησε μικρή δεξίωση με γλυκά και αναψυκτικά για όλους.

Στη εκδήλωση παρέστησαν Αιδεσιμώτατοι Κληρικοί, Κατηχητές, Επίτροποι, Εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι γονείς, φίλοι και γνωστοί των Κατηχητοπαίδων.

από τη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: