Σγουρός, Bebbington

Από τα εγκαίνια της έκθεσης

Πως φαίνεται ο τόπος μας μέσα από το φακό ενός Βρετανού; Οι απορίες θα λυθούν στην έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, στη ημοτική Πινακοθήκη, για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που ζει κάποιους μήνες το χρόνο σε σπίτι που αγόρασε στη Κριτσά, προσπαθώντας να κατανοήσει τον τόπο από τη δική του οπτική.

Όπως ίσως οι περιηγητές των προηγούμενων αιώνων, που προσπαθούσαν να κρατήσουν τη στιγμή με τη γκραβούρα ή το κείμενο τους, έτσι και ο Phil Bebbington, προσπαθεί να κατανοήσει το χώρο όπου ζει και κινείται κάποιο διάστημα κάθε χρόνο, έχοντας τη πολυτέλεια σε σχέση με τους εξερευνητές του παρελθόντος να επανέρχεται όποτε θελήσει αού είναι εδώ και στη πατρίδα του.

Για μας, (π.χ.) ο ορίζοντας πάνω από τη περιοχή της Μονής Φανερωμένης προς τη Ψείρα, είναι οικείος, δεν έχει κάτι να μας δώσει. Για τον Phil Bebbington όμως, το ύψος και η προοπτική με τον συγκεκριμένο φακό που χρησιμοποιεί, μας δείχνει ότι υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι να δούμε το ίδιο τοπίο.

Στην έκθεση αυτή οι φωτογραφίες αφορούν μόνο στην ανατολική Κρήτη.
Στο δικτυακό του όμως τόπο, ο φωτογράφος εκθέτει πολύ περισσότερο υλικό και από τη πατρίδα του και αλλού.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρ 11.10.06, και θα είναι ανοικτή καθημερινά 10:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00. Η Δημοτική Πινακοθήκη βρίσκεται στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, απέναντι από το Ταχυδρομείο.

Επισκεφτείτε επίσης στον δικτυακό τόπο του φωτογράφου:

www.terrorkitten.com

Print Friendly, PDF & Email

Από manos