το σήμαΚύριοι σας γνωστοποιούμε ότι τη Παρασκευή 6 Αυγούστου και ώρα 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του «Πλανήτη Κρήτη» στο ξενοδοχείο Μinoan Palace στον Πλατανιά Χανίων.

Στην συνέντευξη παρουσία Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως επίσης και πολλών τοπικών φορέων και τοπικού Τύπου παρουσιάστηκε η εκδήλωσης της 7ης Αυγούστου και οι στόχοι του «Πλανήτη Κρήτη».

Αρχικά έγινε προβολή της Κρήτης μας και αναπτύχτηκε η ιστορική και πολιτιστική πορεία της Κρήτης από τον Αντιπρόεδρο του Πλανήτη Κρήτη Κο Μ. Πριναράκη. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Κος Ν.Κατσαρός πρώην πρόεδρος ΕΛΕΠ ο οποίος ανέπτυξε τα οφέλη της Κρητικής διατροφής. Τέλος τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος και εμπνευστής της ιδέας Κος Σ. Πρεβεζάνος ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Πλανήτη Κρήτη από την σύλληψη της ιδέας έως σήμερα. Παρουσίασε την ταυτότητα του Πλανήτη Κρήτη, ανέπτυξε τη σημασία της εκδήλωσης και παρουσίασε τις κινήσεις που θα κάνει ο Πλανήτης Κρήτη με σκοπό την μεταφορά του πολιτισμού της Κρήτης και της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σας παρουσιάζουμε αποσπάσματα  από την ομιλία του Προέδρου

Ιστορία Πλανήτη Κρήτη (από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι σήμερα)

Η ιδέα ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια από τον πρόεδρο του σωματείου πλανήτη Κρήτη

Δημοσιοποιήθηκε στις 19/12/2009 μέσω ιντερνέτ (www.200000.gr – facebook Πλανήτης Κρήτη)

Συστήθηκε μια άτυπη οργανωτική επιτροπή αρχές Μαρτίου του 2010 με στόχο την υλοποίηση της ιδέας το Αύγουστο του 2011

Εκτιμήθηκε από την επιτροπή με βάση το ενδιαφέρον του κρητικού λαού, ότι και φέτος η εκδήλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί

Συστήθηκε νομικό πρόσωπο το Μάιο του 2010 με το τίτλο Σωματείο Πλανήτης Κρήτη

Αποφασίστηκε από τη ΔΕ η όλη εκδήλωση να στηριχθεί αποκλειστικά στον εθελοντισμό των συνανθρώπων μας (δεν έχουμε λάβει αν και μας προσφέρθηκαν, ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα)  και σε χορηγίες επικοινωνίας και έργων (καταστατικό-φιλοξενία), θέλοντας να αναδείξουμε σήμερα ιδιαίτερα στα παιδιά μας τις δυνατότητες και του μεγαλείο που έχει ο άνθρωπος όταν υπηρετεί τις ανθρώπινες αξίες και να συγκρίνει αυτές όταν ο άνθρωπος υπηρετείται από το χρήμα.

Στο ταμείο μας είχαμε και έχουμε 245 ευρώ, (49 ιδρυτικά μέλη Χ 5 ευρώ ανά εγγραφή μέλους του σωματίου Πλανήτης Κρήτη)

Ιδεολογικό αποτύπωμα Πλανήτη Κρήτη

O «Πλανήτης Κρήτη» είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό, ανθρωπιστικό. Κοινός παρανομαστής του «Πλανήτη Κρήτη» είναι ο σεβασμός στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στη διαφορετικότητα και στα «πιστεύω» των συνανθρώπων μας ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα, φυλή, πολιτισμό. κλπ. Ότι ενώνει, προστατεύει, δημιουργεί, διδάσκει, βοηθά τον άνθρωπο χαρακτηρίζει τον «Πλανήτη Κρήτη». Αντίθετα ότι διαιρεί, σκορπά έριδες, δημιουργεί πάθη, αντιπαλότητες, αντιπάθειες, κλπ είναι ξένο του «Πλανήτης Κρήτη».

Τι περιμένουμε από την αυριανή εκδήλωση

Η αυριανή εκδήλωση όπως έχει σχεδιασθεί δεν έχει χαρακτήρα πανηγυριού ούτε και στόχο το βραβείο Guinness που πολύ προβάλλεται.  Η εκδήλωση, με το σχεδιασμό της και τη μαζικότητας της, έχει σαν στόχο να  προσελκύσει και αξιοποιήσει το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών από τη μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση, δημοσιοποιώντας τους σκοπούς και τα μηνύματα που το σωματείο πλανήτης Κρήτη έχει.

Το ότι μέχρι σήμερα έχουμε παρουσιάσει την εκδήλωση στο CBS, στο πρακτορείο ρόιτερ, στα τηλεοπτικά κανάλια:  κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας του Καναδά, Μεξικού, Ηνωμένων Αραβικών εμιράτων, κλπ   το ότι την εκδήλωση παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κυβέρνηση και αντιπολίτευση, το ότι σήμερα βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί φανερώνει ένα: ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο και με κορύφωση την αυριανή εκδήλωση θέτουμε αυτά ως βάσης αναφοράς και παρακαταθήκη, να ξεκινήσουμε ουσιαστικά για να υλοποιήσουμε τους σκοπού μας.

Σκοπός εκδήλωσης και οφέλη

Η εκδήλωση έχει στόχους σε επίπεδο α)πλανητικό,  β)χώρας και γ)ατομικό. Παράλληλα δε, η εκδήλωση με τον ιδιαίτερο συμβολισμό της και τη διεθνή απήχηση και προβολή της εικόνας της χώρας μας, έχει πολλαπλά οφέλη:

1. Σε επίπεδο πλανητικό. (Συναδέλφωση των λαών).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προταθεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης να ονομαστεί «Οδός των λαών της γης» με παράλληλη πρόταση αναβάθμισής του, δεδομένου ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται. Ακόμα, ο βασικός άξονας θα χωριστεί νοητά σε ίσα τμήματα, όσες και οι χώρες που ο ΟΗΕ αναγνωρίζει, όπου σε κάθε τμήμα αυτού θα δοθεί με αλφαβητική σειρά και το αντίστοιχο όνομα της χώρας και αντί για σύνορα ένα γλυπτό το οποίο θα απεικονίζει δύο ανθρώπους δύο ανθρώπους αγκαλιασμένους να χορεύουν αργό πεντοζάλη με τα χαρακτηριστικά των χωρών που αντιπροσωπεύουν.  Εδώ θα ζητήσουμε και τη συνδρομή των κυβερνήσεων των χωρών της γης.

Άνοιξη και φθινόπωρο δε, θα πραγματοποιούνται «περίπατοι» από τους επισκέπτες κατοίκους της γης, στη «οδό των λαών της γης». Με την εκδήλωση αυτή ο βασικός άξονας «ενώνει τους κατοίκους της γης» και γίνεται επιθυμία και όνειρο των κατοίκων του πλανήτη μας να έλθουν και να περπατήσουν στην «οδό των λαών της γης»

2. Αδελφοποίηση πόλεων ανά δήμο Κρήτης αλλά και των δήμων της  Ελλάδος με την προϋπόθεση κάθε χρόνο στις 7 Αυγούστου να χορεύει μαζί μας η αδελφοποιημένη πόλη το χορό της «συναδέλφωσης των λαών».

3. Καθιέρωση θεσμικά σε πλανητικό επίπεδο την 7η Αυγούστου ως «Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών της γης»

2. Σε επίπεδο χώρας

Αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας με πολλαπλά διαχρονικά πολιτικά, οικονομικά, τεχνολογικά, εμπορικά κλπ οφέλη. Εμπορικές συναλλαγές, πολιτισμικές εκδηλώσεις κλπ.

3. Σε ατομικό επίπεδο

Η χαρά της προσφοράς, του εθελοντισμού, της προβολής των δυνατοτήτων κάθε ατόμου, της αγάπης του ανθρώπου για το συνάνθρωπο του αλλά και για την συναδέλφωση των λαών της γης,  η «δύναμη της πίστης αλλά και του αγώνα στις ανθρώπινες αξίες»,  η ομολογία του «σημερινού Μαμωνά» ότι μπροστά στις ανθρώπινες αξίες η (δύναμη) του φανερώνει και τη γύμνια του.

Αλήθεια …..

  • πόσα χρήματα πρέπει να δοθούν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωσης ?
  • ποσά  χρήματα αποτιμάτε η χαρά των ηλικιωμένων  του γηροκομείου και του ΚΑΠΗ  Ρεθύμνου που θα χορέψουν στο ΒΟΑΚ μαζί μας ?
  • ποσά  χρήματα αποτιμάτε η χαρά μικρών παιδιών ντυμένα με παραδοσιακές στολές να χορέψουν όλα μαζί αγκαλιασμένοι στη πόλη του Αγ. Νικολάου για τη συναδέλφωση των λαών ? το αυριανό αγκάλιασμα τους θα τους χαράξει και τη διαδρομή της ζωής του. Με υπερηφάνεια και πάντα θα λένε. ήμουν και εγώ ΕΚΕΙ.
  • πόσα χρήματα αποτιμάται όλοι οι κάτοικοι ενός μικρού ορεινού χωριού στο οροπέδιο Λασιθίου ?
  • ποσά χρήματα αποτιμάται η προσφορά όλων των εθελοντών που καταθέτουν της ψυχή τους ?

και τέλος ένα μικρό προσωπικό δώρο το βραβείο Guinness το οποίο αναπόφευκτα έρχεται.

Η ιδέα μας, μόλις ξεκίνησε, σήμερα κτίζουμε μια μικρή όαση στη ξερασμένη ανθρωπότητα από το νερό των ανθρωπίνων αξιών. Είμαστε αιθεροβάμονες ή ζούμε την πραγματικότητα ? εμείς πιστεύουμε στο πρώτο και για αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ….

Τέλος του χρόνου έχουμε εκλογές. Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν θα τους δεχθούμε ευχαρίστως

 

Ενημέρωση εκδήλωσης

Η  Κρήτη  χορεύει το Σάββατο  7 Αυγούστου και ώρα 19:30 στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά-Άγιος Νικόλαος. Ο χορός στην Εθνική οδό  θα είναι συμβολικός και η διάρκειά του δεν θα ξεπεράσει τα 15 λεπτά για λόγους ασφαλείας. Αναλυτικές οδηγίες για τον χορό στον βόρειο οδικό άξονα έχουν δημοσιευτεί στο site www.200000.gr στην κεντρική σελίδα.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις τέσσερις πρωτεύουσες των Νομών (Χανιά: Γήπεδο Θερισού, Ρέθυμνο: πλατεία Μικρασιατών, Ηράκλειο: πλατεία Ελευθερίας, Άγιος Νικόλαος: λίμνη)  όπου καλλιτέχνες και χορευτές  θα ξεσηκώσουν ολόκληρο το πλανήτη με το τραγούδι τους και το χορό τους, προσελκύοντας και αξιοποιώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών από τη μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Κρήτης και της Αττικής, πιο αναλυτικά:

Αθήνα: Πλατεία Συντάγματος

Πειραιά: Πλατεία δημοτικού θεάτρου

Σητεία: Κεντρική πλατεία Σητείας

Ιεράπετρα: Παραλιακή πλατεία δημαρχείου

Χερσόνησος: Πλατεία Ευαγγελιστρίας

Πλατανιά: Πλατεία Πλατανιά

Οροπέδιο Λασιθίου(πολιτιστικός σύλλογος Λαγού-Πινακιανού «ο Νόστος»)

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του:

1.Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
2 Υπουργείου Εξωτερικών Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
3. Νομάρχη Χανίων κο Γρ. Αρχοντάκη
4. Νομάρχη Ρεθύμνου κο Γ.Παπαδάκη
5. Νομάρχη Ηρακλείου κα Β. Σχοιναράκη – Ηλιάκη
6. Νομάρχη Λασιθίου κο Σήφη Αναστασάκη

Στηρίζεται από την τοπική αυτοδιοίκηση των δήμων:

1. Χανίων: Δημάρχου κου Κ. Βιρβιδάκη
2. Ρεθύμνου: Δημάρχου κου Γ .Μαρινάκη
3. Ηρακλείου: Δημάρχου κου Ι. Κουράκη
4. Αγίου Νικολάου: Δημάρχου κου Δ. Κουνενάκη
5. Δήμου Αθηνών: Κου Ν.Κακλαμάνη
6. Δήμου Πειραιά: Κου Π.Φασούλα
7. Θερίσου: Δημάρχου κου Γ. Τσαπάκο
8. Σητείας: Δημάρχου κου Ν. Κουρουπάκη
9. Ιεράπετρας: Δήμου Ιεράπετρας και της Κοινοθελούς επιχείρησης του Δήμου
10. Πλατανιά: Δήμαρχου κου Τσαγκαράκη Γεώργιου

11. Ακρωτηρίου: Δημάρχου κου Μ.Κυνηγού
12. Μουσούρων : Δημάρχου κoυ Ξ. Αρναντωνάκη

Την εκδήλωση υποστηρίζει

1. Η γενική αστυνομική διεύθυνση Κρήτης
2. Η περιφέρεια πυροσβεστικού σώματος Κρήτης
3. ΕΚΑΒ Κρήτης

Χορηγοί επικοινωνίας

1. Η ERA Ηρακλείου
2. Η ΕRA Χανίων

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.200000.gr, κινητό  6932515888

Διαβάστε εδώ τις τελικές οδηγίες

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σπύρος Πρεβεζάνος                                       Χαρίκλεια Καψανάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos