Κωνσταντίνος ΤσουκάκηςΤη συνεργασία με το Σύλλογο των επιχειρηματιών καφετεριών, εστιατορίων, μπαρ Αγίου Νικολάου ζήτησε ο επικεφαής του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» Κωνσταντίνος Τσουκάκης, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του σωματείου.
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι θεωρεί τον κλάδο τους ως σοβαρό παράγοντα διαμόρφωσης του τουριστικού προφίλ της πόλης αλλά και ολόκληρης τη ζώνης του Κόλπου Μεραμβέλου, αφού από την επαγγελματική δραστηριοποίηση, την επιχειρηματική λειτουργία και συμπεριφορά τους, επηρεάζεται η προβαλλόμενη εικόνα του τόπου, η ποιότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος αλλά και, στο ποσοστό που τους αναλογεί, η οικονομική ανάπτυξή της.
 
Γι’ αυτό και ζήτησε την στενή συνεργασία του κλάδου τους με τον συνδυασμό και τον Δήμο ώστε και από την πλευρ τους οι επαγγελματίες του χώρου αυτού να συμβάλουν με τις προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή τους στο να βελτιωθεί η εικόνα και η λειτουργία της πόλης.
 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, εημέρωσαν τον κ. Τσουκάκη, για θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν. Συγκεκριμένα επεσήμαναν τον προβληματισμό τους για τον εντατικό έλεγχο από πλευράς των αστυνομικών οργάνων, σε βαθμό που αγγίζει ορισμένες φορές τα όρια της υπερβολής, τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την διάθεση των εσόδων του Δήμου από την είσπραξη 2% επί των εκδιδομένων λογαριασμών, την υστέρηση σε δημόσιες σχέσεις για την καλύτερη προβολή και διαφήμιση της περιοχής, την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου κ.α.
 
Πρόταξαν το πρόβλημα του κυκλοφοριακού που αντιμετωπίζει ο Αγιος Νικόλαος, προτείνοντας τη λειτουργία αστικής συγκοινωνίας και την απελευθέρωση των πεζοδρομίων από παράνομες καταλήψεις που στερούν τον ελάχιστο ζωτικό χώρο που απομένει στους πεζούς για να κιηθούν στην πόλη.
 
Πρότειναν την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού και παράλληλα τη διοργάνωση στην πόλη εκδηλώσεων και ειδικών γεγονότων (χάπενινγκ), την περίοδο που οι μαθητές πραγματοποιούν εκδρομές, προκειμένου να επιλέγουν τον Αγιο Νικόλαο και να διαμένουν στην πόλη. Προτείνουν δε την τοποθέτηση περιπτέρων πληροφόρησης σε διάφορα σημεία της πόλης για την καλύτερη ενημέρωση τω επισκεπτών.
 
Οι επαγγελματίες μίλησαν για την αάγκη απαγόρευσης οχλουσών οικοδομικών εργασιών στην πόλη κατά τη θερινή περίοδο, την πιο οργανωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση των άχρηστων μαγειρικών λαδιών κλπ.
 
Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αναγέννησης» ευχαίστησε τους επαγγελματίες του κλάδου για την συνεισφορά τους στην τοπική οικονομία και τους ζήτησε να έχουν διαρκή επικοινωνία και στενή συνεργασία, για τον νέο σχεδιασμό και την εφαρμογή των αναγκαίων παρεμβάσεων που χρειάζεται η πόλη και η τουριστική ζώνη του Μεραμβέλου, ώστ να στηριχθεί και αναβαθμιστεί η ποιότητα του τοπικού τουριστικού προϊόντος, με στόχο η πόλη να παραμείνει ανθρώπινη, ελκυστική και φιλική όχι μόνο για το πλήθο των ξένων επισκεπτών, αλλά και για τους ίδιους τους Αγιονικολιώτες.
 
Αυτό, εξήγησε ο κ. Τσουκάκης, θα αποβεί προς όφελος και του ίδιου του κλάδου τους, αφού θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις και συγχρόνως θα δημιοιυργήσει τη δυναμική για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.
 
Δημοτική Αναγέννηση
 
Κωνσταντίνος Τσουκάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos