Η άλλη εκλάπη !

Μια ταΐστρα στο σημείο

Ο Έλληνας τελικά θέλει έναν χωροφύλακα μόνιμα από πάνω του. Έννοιες όπως, σεβασμός, ελευθερία, αγάπη, δεν υφίστανται στο έρμο το αρρωστημένο μιαλουδάκι του. Πώς να εξηγήσουμε λοιπόν ότι κάποιος, ή κάποιοι, κλέβουν μια ταΐστρα πουλερικών που πριν μερικές ώρες είχαν τοποθετήσει οι πρόσκοποι στη λίμνη του Αγίου Νικολάου για να έχουν τροφή οι πάπιες που διαβιούν εκεί;
Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αμορφωσιά του πολίτη της περιοχής, που δεν φροντίζει να αγοράσει μια τέτοια ταΐστρα, η οποία στοιχίζει μόλις 11 €, αλλά τη κλέβει αφού αδειάσει στο καλαμπόκι στη θάλασσα;

Τη Τετάρτη (30/4), οι πρόσκοποι, ξεκίνησαν μια εκστρατεία για τη προστασία και διάσωση της λίμνης της πόλης του Αγίου Νικολάου. Στα πλαίσια αυτά, έφτιαξαν μια σειρά κατασκευές για τη διαβίωση των πουλιών της περιοχής, πάπιες και χήνες, μαζί με δυο ταΐστρες πουλερικών και καλαμπόκι που πρόσφερε ο δήμος. Οι πρόσκοποι των οποίων η λέσχη βρίσκεται πάνω στη λίμνη, γνωρίζουν πολύ καλά το τόπο και γι’ αυτό προσπαθούν να τον καλυτερέψουν. Από την άλλη κάποιοι αμόρφωτοι υπάνθρωποι και ουχί συνάνθρωποι, εμποδίζονται ή ενοχλούνται από τις προσπάθειες αυτές, άρα, εμποδίζουν, κλέβουν, καταστρέφουν, διότι έτσι προστάζει ο άδειος εγκέφαλος τους.

Κάποιοι τέτοιοι θέλουν ξύλο με το καλημέρα. Κάθε μέρα !

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email
Το νεκρό γεράκιΣυχνοί επισκέπτες του τόπου πάνω από τα Φλαμουριανά στα Λακώνια, θαυμάζουμε κατά καιρούς τα λίγα άγρια πουλιά της περιοχής, έχοντας πάντα κατά νου την απορία πως επιβιώνουν και πόσα είναι.
Το μεσημέρι της Κυριακής, (27/11) έχοντας μαζί μας και 5 παιδιά, βρεθήκαμε στους ίδιους εκείνους χώρους και στην άκρη του ματιού μας είδαμε κάτι να κείτεται στο έδαφος.

Περισσότερα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: