Σχολεία, ανοικτά ή κλειστά τη Δευτέρα στη Σητεία;;;;;
ο δήμος Σητείας, αποφασίζει, η Αποκεντρωμένη αναιρεί…..

Προς : Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Κοιν. : Μ.Μ.Ε Λασιθίου

Σητεία, 17-9-2023

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,

Η κοινωνία της Σητείας ΔΕΝ μπορεί να ανεχθεί πλέον ούτε τον εμπαιγμό αλλά ούτε και την επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας.

Με αφορμή την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την συστηματική εγκατάλειψη-υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Σητείας, ο δήμαρχος εξέδωσε σήμερα απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολείων του Δήμου μας.

Την απόφαση αυτή κοινοποίησαν άμεσα ως προβλέπεται και οι αρμόδιοι διευθυντές και προϊστάμενοι όλων των σχολικών μονάδων, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως οι μαθητές και οι γονείς.

Κατά τις απογευματινές ώρες ωστόσο εκδόθηκε ΝΕΑ ανακοίνωση από τον Δήμο Σητείας, όπου αναιρούσε την προηγούμενη απόφαση του Δημάρχου, αναφέροντας:

«Μετά την απόφαση  Δημάρχου για κλείσιμο των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη συμπαράστασης στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για το Νοσοκομείο Σητείας, σε επικοινωνία του Δήμου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι η σχετική απόφαση είναι παράνομη και καταχρηστική και επισύρει πειθαρχικές και διοικητικές ευθύνες.

Ως εκ τούτου η ανωτέρω απόφαση ανακαλείται παρά την πρόθεση της δημοτικής αρχής για ενίσχυση του συλλαλητηρίου».

Ενώ στην συνέχεια φιλικά προσκείμενες ιστοσελίδες στην δημοτική αρχή έβγαλαν ακαριαία «εμφυλιοπολεμικούς» τίτλους :

«Μια κοινωνία καταδικασμένη από τους ρουφιάνους και τους καλοθελητές»

υπονοώντας πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που διάρρεε το περιβάλλον του Δημάρχου, υπήρξε επώνυμη καταγγελία προς εσάς Κυριακάτικα, ώστε να εκβιαστεί ακόμα και με την μη κάθοδο του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σας παραθέτω επακριβώς :

« …Όπως φαίνεται το παιχνίδι που παίζεται πάνω στην πλάτη μας δεν έχει όρια με τους καλοθελητές να καταγγέλλουν αρμοδίως τον δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος οδηγώντας τον μέχρι και τη μη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές.

Για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι πίσω από κάθε αγωνιστική προσπάθεια της κοινωνίας μας θα υπάρχουν πάντα αυτοί που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο,  οι γνωστοί άγνωστοι που κάπου παραμονεύουν για να διαλύσουν με οποιονδήποτε τρόπο κάθε προσπάθεια σύμπνοιας και διεκδίκησης.

Και θα είναι καταδικασμένη αυτή κοινωνία όσο θα επιτρέψουμε να υπάρχουν αυτά τα παράσιτα ανάμεσα μας.

Καλό αγώνα για αύριο και ας κάνουμε εμείς πράξη την απόφαση του Δημάρχου χωρίς επίσημη έγκριση».

Τα δημοσιεύματα κοινοποιήθηκαν απευθείας από υποψηφίους του συνδυασμού του νυν δημάρχου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια πόλωση που είναι απαράδεκτη και μη σύμφωνη με τον προεκλογικό πολιτισμό.

Κι επειδή είναι αλήθεια ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ΔΕΝ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους είδους αντανακλαστικές συμπεριφορές, αλλά από την άλλη γνωρίζουμε πλέον καλά πως στήνονται προβοκάτσιες για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ στο όνομα της κοινωνικής σύμπνοιας και ειρήνης της δοκιμαζόμενης Σητειακής Κοινωνίας, να τοποθετηθείτε επισήμως για τα όσα φαιδρά διαδραματίζονται στην πόλη μας τις τελευταίες ώρες, από την επιπόλαιη συμπεριφορά και τις παλινωδίες των αρμοδίων.

Στα πλαίσια της μη διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης, οφείλετε να απαντήσετε αν λάβατε κάποια καταγγελία σήμερα από δημότες της Σητείας που να εγκαλούσαν τον δήμαρχο να εφαρμόσει πιστά την νομοθεσία.

Είναι απαράδεκτο δε, να αφήνεται να εννοηθεί ότι οι θεσμοί του επιτελικού κράτους λειτουργούν με τηλεφωνήματα και ad hoc ή ala carte επικοινωνίες.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Περάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: