Η μικρή Εμμανουέλλα έχασε τελικά τη μάχη με τη ζωή. Ύστερα από πολύμηνη επώδυνη πάλη, το πονεμένο κορμάκι της δεν άντεξε άλλο, υπέκυψε στη φοβερή αρρώστια.

Κοντά της στάθηκε όλος ο Άγιος Νικόλαος, όλη η Κρήτη, όλη η Ελλάδα. Στην έκκληση των πονεμένων γονέων της, χιλιάδες. Άνθρωποι έσπευσαν να δώσουν τη βοήθεια τους, να δώσουν αίμα – ελπίδα ζωής. Ακόμη και στο εξωτερικό έγινε αναζήτηση συμβατού δότη. Δυστυχώς, η συμπαράσταση και η προσφορά των Ανθρώπων και οι προσπάθειες της Επιστήμης δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η μεταμόσχευση έγινε, αλλά τελικά η Εμμανουέλλα υπέκυψε. Έφυγε στα δέκα της χρόνια. Έφυγε και σκόρπισε τον πόνο και τη θλίψη όχι μόνο στην οικογένεια της αλλά και σε όσους έζησαν το δράμα τους και τις πολύμηνες προσπάθειες να σωθεί.

Μέσα σε γενικό πένθος και σπαραγμό έγινε το απόγευμ της Πέμπτης (2/9) η κηδεία της από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Τα αισθήματα των συμπολιτών διερμήνευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος ο οποίος προέστη στη νεκρώσιμο ακολουθία και βουρκωμένος και ο ίδιος προσπάθησε να δώσει κουράγιο στους γονείς κα στην οικογένεια της μικρής μας φίλης.

«Είναι ολυμπιονίκης της αγάπης η μικρά Εμμανουέλλα…. Ένωσε 30.000 ανθρώπους από όλα την Ελλάδα και τον κόσμο, σι οποίοι έσπευσαν να δώσουν αίμα για να της χαρίσουν τη ζωή… Τελικά ο συμβατός δότης βρέθηκε στη Γαλλία και τον ευχαριστούμε που έδωσε στην Εμμανουέλλα ό,τι ζητούσε, όμως οι έξι μήνες ταλαιπωρίας κούρασαν τον οργανισμό της και αποκοιμήθηκε… », είπε ο Σεβασμιότατος και κατέληξε: «… σου ζητάμε συγνώμη που δεν καταφέραμε να σου δώσουμε τα ζωή που τόσο πολύ ήθελες».

Στο Β’ Κοιμητήριο Αγίου Νιολάου γράφτηκε ο επίλογος. Οι απαρηγόρητοι γονείς, η αδελφούλα, οι άλλοι συγγενείς, οι φίλοι, οι γνωστοί, μετέφεραν εκεί το πονεμένο κορμάκι και το εναπόθεσαν με σπαραγμό στον τόπο της αιώνιας ανάπαυσης. Ευχόμαστε να τους λυπηθεί ο Ύψιστος και να χύσει βάλσαμο παρηγοριάς στις πονμένες ψυχές τους.

(Από την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ).

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

%d