Τσουλφά - ΜπεκατώρουΟι Χρυσές Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά έρχονται αύριο (Σάββατο 15/10) στον ¶γιο Νικόλαο, στα πλαίσια του προγράμματος «Ζήσε την Ιστιοπλοΐα» που στόχο έχει να προσελκύσει τους νέους που αγαπούν τον αθλητισμό και τη θάλασσα και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στις 11 το πρωί του Σαββάτου (15/10) στον Ναυτικό Όμιλο «Αίολος» στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου και αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος νέων ανθρώπων που θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν από κοντά με τις δύο Ολυμπιονίκες, να μάθουν για τα μυστικά του αθλήματος και να μυηθούν στην ομορφά του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα «Ζήσε την ιστιοπλοΐα» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Eurobank από κοινού με τις δύο Χρυσές Ολυμπιονίκες, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνονται επισκέψεις και εκδηλώσεις σε Ναυτικούς Ομίλους ε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος των δύο Χρυσών κοριτσιών είναι να διαδώσουν στη νέα γενιά το άθλημα της ιστιοπλοΐας και να μεταδώσουν την αγάπη τους για τη θάλασσα και τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις τους. Αλλά και ίσως να πάρουν οι παρερισκόμενοι, μια μικρή γεύση ιστιοπλοΐας κάνοντας μια βόλτα με σκάφη τύπου «Optimist». 

Βιογραφίες

Η Αιμιλία Τσουλφά γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1973 . Είναι αθλήτρια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς. Το 1985 ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα με σκάφη τύπου «Opitmist» και το 1987 μεταπήδησε στην κατηγορία 420 και από το 1994 αγωνίζεται στην κλάση 470. Έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και αυτή ήταν η πρώτη ελληνική συμμετοχή στις γυναίκες. Είναι ανθυπολοχαγός του Στρατού Ξηράς.

Η Σοφία Μπεκατώρου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Δεκεμβρίου 1977 και είναι αθλήτρια του Ναυταθλητικού Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα το 1985 στην κατηγορία «Opitmist» και στη συνέχεια μετέβηκε στο μονοθέσιο σκάφος «Europe» όπου και παρέμεινε μέχρι το 1997. Ενώ , εδώ και αρκετά χρόνια αγωνίζεται στην κλάση 470. Είναι φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα της Ψχολογίας και Ανθυπολοχαγός του Στρατού Ξηράς.

Και οι δύο έχουν επτά συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σε τέσσερα εκ των οποίων (2000, 2001, 2002, 2003) κατέκτησαν μαζί το χρυσό μετάλλιο. Οι δύο ιστιοπλόοι πήραν επίσης τρεις φορές το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς

Print Friendly, PDF & Email

Από manos