Ιεράπετρα δημαρχείοΠαραδέχεται με ανακοίνωση του ο δήμος Ιεράπετρας ότι έβαλε χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς αρκετών δημοτών του, χαρακτηρίζοντας παράλληλα λαϊκιστές όσους το αποκάλυψαν. Βέβαια δεν λέει κουβέντα για όσα οφείλει σε προμηθευτές και αναδόχους, τα οποία όταν τελεσιδικήσουν θα προκαλέσουν μείζον πρόβλημα στο δήμο, με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα πράγματα τα τελευταία χρόνια, Μαστοράκης, Χριστοφακάκης και Αναστασάκης.

Διαβάστε και θαυμάστε:

 

Σχετικά με τις οφειλές και τη βεβαίωσή τους

Με αφορμή το θόρυβο που επιχειρείτε να δημιουργηθεί σχετικά με την εφαρμογή και από το Δήμο Ιεράπετρας της υποχρεωτικής διαδικασίας που προβλέπεται για την είσπραξη οφειλών, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η Οικονομική Υπηρεσία όφειλε να κινηθεί σε βάρος εκείνων οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει την εξόφληση των οφειλών τους ή δεν τηρούν τους όρους της ρύθμισης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η είσπραξη των οφειλομένων.

Η μη εφαρμογή της σχετικής διαδικασίας συνεπάγεται πειθαρχική και ποινική ευθύνη για τους αρμόδιους υπαλλήλους (Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας και Ειδική Ταμία).

Στο Δήμο μας η διαδικασία εφαρμόσθηκε για 41 οφειλέτες που η κύρια οφειλή του καθενός υπερέβαινε το ποσό των 5.000 €, και οι οποίοι όφειλαν συνολικά στο Δήμο 2.000.000,00 ευρώ περίπου.

Η οφειλή αφορούσε κυρίως τέλη εκδιδομένων λογαριασμών, παρεπιδημούντων, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ύδρευσης, άρδευσης και λοιπά τέλη καθώς και τα σχετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις που προβλέπονται και επιβάλλονται από το Νόμο.

Ως Δήμος τον τελευταίο καιρό είχαμε ενημερώσει δύο φορές τους οφειλέτες με έγγραφα τα οποία ενυπόγραφα έχουν λάβει, ενώ έχουν ενημερωθεί κατά το παρελθόν επανηλλειμένως δεδομένου ότι δεν πρόκειται για πρόσφατες οφειλές αλλά για χρέη προηγούμενων περιόδων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε συζήτηση που αφορούσε Οικονομικά θέματα  του Δήμου πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι πρωτοστατούντων των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας επεσήμαιναν την ανάγκη είσπραξης των χρεών προς το Δήμο από μεγαλοφειλέτες τονίζοντας την ηθική διάσταση του θέματος.

Συνεπώς ο σχετικός θόρυβος είναι απολύτως αδικαιολόγητος, υποκριτικός και εντάσσεται στους κανόνες του λαϊκισμού που δυστυχώς διαπρέπει στο Δήμο Ιεράπετρας. {jcomments on}
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: