Χιλιάδες Λασιθιώτες μαζεύτηκαν tο μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου στο Σεληνάρι. Λίγο παραπάνω από το αντίστοιχο  συλλαλητήριο που είχε γίνει εκεί το 2013 στην είσοδο του μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου.

Όλο το Λασίθι, Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος έκλεισαν, νέκρωσαν και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, είτε με τα λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν, είτε με δικά τους μέσα έφτασαν μέχρι το Σεληνάρι για να διαμαρτυρηθούν και την κατάντια της υγείας στο νομό αλλά και τη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η οποία καταστρατηγεί τα πάντα, διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας υπέρ των ιδιωτών.

Πρώτος ομιλητής ο Γιώργος Μανουσάκης  ο οποίος αναφέρθηκε στα τελευταία θέματα που έχουν ανακύψει στην υγεία, αλλά και στην προσπάθεια να διαστρέψει την πραγματικότητα, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι ευθύνη της πολιτείας και αποτελεί ιερή υποχρέωση και όχι πολυτέλεια ή ανάγκη.

Η αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία αποτελεί μια αναντίρρητη αναγκαιότητα όπως και οι μαζικές προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του τόπου μας, και όχι μόνο.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι από την Ιεράπετρα τη Σητεία και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτές οι πολιτικές με κανένα τρόπο όλο αυτό το οποίο εκπορεύεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν θα είναι και η τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας. Μάλιστα ψήφισμα στήριξης του νοσοκομείου Σητείας στάλθηκε από τη Κάσο.

Παρέστησαν, δήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι μητροπολίτες …..

από τη προηγούμενη αντίστοιχη εκδήλωση στον ίδιο τόπο στις 20 Φεβρουαρίου 2013
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos