Πρόστιμα “ΑΓΑΠΗΣ” .…. στη Σητεία
οι επίμονες επιστολές

Κάποτε ρωτήθηκε ο παλιός Άγγλος πρωθυπουργός Χάρολντ Μακμίλαν, ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μία κυβέρνηση. Η απάντηση που έλαβε ο νεαρός δημοσιογράφος έμελλε να μείνει στην πολιτική ιστορία ως μια στιβαρή παρακαταθήκη : 

«Τα γεγονότα, καλό μου παιδί, τα γεγονότα»

Και είναι αυτά ακριβώς τα γεγονότα που μας επαναφέρουν στην υπόθεση του Δήμου Σητείας.

Οι εξελίξεις βλέπετε των τελευταίων ημερών ομολογούμε ότι ξεπέρασαν και αυτές τις ίδιες τις προβλέψεις μας, οδηγώντας τους θεσμούς σε δύσβατες ατραπούς.

Κι επειδή κάποια πράγματα πρέπει να γράφονται όπως ακριβώς είναι, θα μείνουμε πιστοί στο καθήκον της ενημέρωσης των πολιτών, άνευ επικλήσεων στο συναίσθημα….

Αναφερόμαστε λοιπόν σε μια υπόθεση που απασχολεί την Δικαιοσύνη και που η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι κατόπιν αντίστοιχης εισαγγελικής παραγγελίας.

Ας γνωρίζουν οι δημότες της Σητείας ότι όσα διαγραμμίζονται τώρα, έχουν την αφετηρία τους, στις  6-4-2020 και 12-5-2020 όπου κατόπιν επίμονων εισηγήσεων αρμόδιου αντιδημάρχου ζητήθηκε η συνδρομή της Δικαιοσύνης στα πεπραγμένα των προηγούμενων δημοτικών αρχών του Δήμου Σητείας.

Ασφαλώς και σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε επισημάνει ότι εκείνοι που φέρουν ακέραια την ευθύνη, γνωρίζουν πως να  «κατασκευάζουν ενόχους»  για να αποφύγουν οι ίδιοι την δίωξη της  «Παράβασης Καθήκοντος».

Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι αγνοήθηκαν από αυτούς που «αγαπούν» παράφορα την Σητεία, έγγραφα που αποδείκνυαν σοβαρότατα ζητήματα αδειοδότησης, προσβασιμότητας και ασφάλειας που άφησε «κληρονομιά» η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κι ενώ υπήρχε το χρονικό περιθώριο και το ηθικό πλεονέκτημα της νέας δημοτικής αρχής για να υπάρξει έγκαιρη θεραπεία, καλούμαστε τώρα, το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών αυτής της χώρας να πληρώσουμε τον τσουχτερό  λογαριασμό.

Το σενάριο που θέλει τον δήμο Σητείας να προσπαθήσει να «κουρέψει» το χρέος μέσω της παράτασης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μετά την πλημμύρα, δεν πρέπει να θεωρείται σοβαρή προσέγγιση που θα περάσει απαρατήρητη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε η νομική λύση της ένστασης φαντάζει πιο ρεαλιστική ώστε να κερδηθεί πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές … κι έχει ο θεός μετά τις κάλπες …..

Πρόστιμα “ΑΓΑΠΗΣ” .…. στη Σητεία
….με αγάπη για τον τόπο….

Δυστυχώς είχαμε αναφερθεί εξ αρχής σε υπόθεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ και η εκτίμηση μας είναι ότι στο τέλος αυτής της υπόθεσης θα τα μετράμε σε δεκάδες……

Κι επειδή ακριβώς η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και τα ζητήματα που θα έρθουν στο φως της επικαιρότητας επίκειται να αποδειχθούν εξαιρετικά «άβολα», έχουμε την αίσθηση ότι πολύ δύσκολα θα εμφανιστούν στην σκηνή «από μηχανής θεοί».

Σε ότι αφορά εμάς ως μέσο ενημέρωσης, οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής μας έρευνας επιδιώξαμε την πληρέστερη ενημέρωση μας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκομένους φορείς και αιρετούς. Ίσως γιατί «αγαπάμε» και την Σητεία και την Αλήθεια και τους Δημοκρατικούς θεσμούς…

Οφείλουμε για λόγους δεοντολογίας να αναφερθούμε στον πρώην Δήμαρχο Σητείας κ. Νικόλαο Κουρουπάκη, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα μας, ενημερώνοντας μας για θέματα που του απευθύναμε και μάλιστα μας παρότρυνε να συνεχίσουμε την έρευνα μας ώστε να λάμψει η Αλήθεια !!!!

Άλλωστε αυτό ήταν κάτι που επιβεβαίωσε και στην πρόσφατη δήλωση της παράταξης του, όπου αρνήθηκε την συμπόρευση με τον νυν Δήμαρχο Σητείας για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ίσως γιατί δεν είναι καιρός για παραταξιακές «Αγάπες» ενόψει και των επερχόμενων αποκαλύψεων….

Μιλήσαμε ασφαλώς και με αντιδημάρχους και με αιρετούς και με πολλούς φίλους Στειακούς που «Αγαπούν» και τον Τόπο τους και την Αλήθεια.

Όμως,

  • καλέσαμε στο τηλέφωνο και αιρετούς που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, κι εκείνοι ΔΕΝ…. απάντησαν
  • ο δήμαρχος έψεξε δημοσίως τον προϊστάμενο μιας υπηρεσίας επειδή με «σπουδή» έπραξε τα δέοντα και μάλιστα στον προβλεπόμενο χρόνο που του επιβάλλει μια εισαγγελική εντολή
  • συντονισμένοι και εν χορώ αρθρογραφούν «δήθεν» αγανακτισμένοι πολίτες «στοχοποιώντας» με μίσος πρόσωπα και θεσμούς …για να κρύψουν πάντα με «Αγάπη»  τις ατασθαλίες …
  • επιμελώς όλοι αποκρύπτουν από τους δημότες ότι εκκρεμούν και συνεχώς αναβάλλονται δικαστικές διαμάχες «ΑΓΑΠΗΣ» μεταξύ πρώην και νυν αντιδημάρχων για την κατάσταση που παρέδωσαν και παρέλαβαν αντίστοιχα
  • ο κάθε νοήμων Στειακός καταλαβαίνει ότι για να καταλογιστούν τόσο υπέρογκα πρόστιμα «ΑΓΑΠΗΣ» μάλλον δεν ευθύνεται ούτε ο αιρετός που ζήτησε να πάει η υπόθεση στην δικαιοσύνη ούτε ο υπάλληλος που τα καταλόγισε….

Ασφαλώς η ευθύνη βαρύνει εκείνους που ενώ είχαν την υποχρέωση εκ του νόμου να μεριμνήσουν για τα δέοντα ΔΕΝ το έπραξαν….. πάντα με «ΑΓΑΠΗ»

Θα επανέλθουμε καθώς το χρέος «ΑΓΑΠΗΣ» της Σητείας θα το πληρώσουμε όλοι μαζί …

Και μια κινηματογραφική αφιέρωση-ατάκα σε όσους δηλώνουν μπροστά στις κάμερες ότι «Αγαπούν» … τον τόπο τους…

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη ….»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: