Ενθρόνιση νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγενίου
ο δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχεται τον αρχιεπίσκοπο

Με τη προσήκουσα επισημότητα έγινε το Σάββατο (5/2) η ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγενίου. Η τελετή έγινε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, στελεχών κομμάτων και βουλευτών, ιερωμένων από όλη την Ελλάδα, καθώς και πλήθους κόσμου από όλο το νησί.

Υποδεχόμενος τον ιεράρχη ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, «Καλώς ορίσατε στην Αρχιεπισκοπή, καλώς ορίσατε στο Ηράκλειο Σας υποδεχόμαστε όλοι με τιμή και με χαρά και σας ευχόμαστε καλή ποιμαντορία. «ΑΞΙΟΣ»! και πρόσθεσε:

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου και όλων των κατοίκων της πόλης μας, σας ευχόμεθα υγεία, φωτεινό και δημιουργικό έργο και πλήρη επίτευξη των στόχων και των προσδοκιών σας, ως Προκαθημένου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ενθρόνιση νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγενίου
υποδοχή από τον Περιφερειάρχη

από τη πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του, ανέφερε: Γνωρίζοντας πως πορευθήκατε σε ολόκληρο τον ιερατικό σας βίο με την αγάπη των ανθρώπων και την απόλυτη εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού, χαιρόμαστε που σήμερα βαδίζετε στα βήματα του Αποστόλου Τίτου, αναλαμβάνοντας την διαποίμανση της Εκκλησίας Του.

Ο αρχιεπίσκοπος Ευγένιος στην αντιφώνηση του, προσκάλεσε: Ελάτε λοιπόν μαζί να διακονήσουμε κατά την Σεπτή αυτή Πατριαρχική προτροπή καί μέ αὐτήν τήν προοπτική, μέ ζέση πίστεως, με αγάπη Θεού με διάκριση και ταπείνωση, λαμβάνοντας καί δίδοντας μαθήματα πνευματικής ελευθερίας, για να επαληθεύεται αυτό που ο Εθνικός μας ποιητής, Κωστής Παλαμᾶς, έγραψε κάποτε: “ Εἶμαι ἀπ᾿ τήν Κρήτη. Ἀπ᾿ τό νησί πού δέν γερνᾶ, δεν γέρνει, καί σκλαβωμένο, ἀσκλάβωτο πάντα ᾿ναι, για νά δίνει μαθήματα λευτεριᾶς

ο πρωθυπουργός δήλωσε σχετικά:

Χαιρετισμός του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη

Χαιρετισμός δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου

Νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο Ευγένιος

Ανατροπή στο τριπρόσωπο για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης (iak.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos