έξω από το κηποθέατρο, ικανοποιητική η προσέλευσηΔεν πήγε και άσχημα, παρά τις αντιξοότητες, η δεύτερη εκδήλωση του Συλλόγου Μεραμπελιωτών Ηρακλείου, στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, το βράδυ της Παρασκευής (9/10). Από τη μια, η βροχή της 11ης Σεπτεμβρίου, που ανέβαλε τη πρώτη εκδήλωση, από την άλλη οι εκλογές, πήγαν πίσω την διοργάνωση. Και η απουσία της Κριτσάς, λόγω του θανάτου σε τροχαίο, νέου από το χωριό, όλα μαζί, ήταν αιτία για λιγότερη προσέλευση σε σχέση με τη πρώτη διοργάνωση. Παρ’ όλα αυτά όλα κύλησαν ομαλά και καλά.

ο πρόεδρος του συλλόγου Μεραμπελιωτών Ηρακλείου, Κίμων Χουρδάκης, καλοσωρίζοντας το κοινόΤόσο στον έξω του κηποθέατρου χώρο, όσο και μέσα, υπήρχαν περίπτερα, του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Κρούστα, αλλά και επαγγελματικών και συλλόγων από όλο το Μεραμπέλλο, όπου ο επισκέπτης, γευόταν και μύριζε το Μεραμπέλλο, κυριολεκτικά. Μέλι, σουμάδα, εφτάζυμο παξιμάδι, ρακόμελο και πολλά άλλα προσφέρονταν στους επισκέπτες, οι οποίοι τα τίμησαν δεόντως. Σε ένα καζάνι το τυροκομιό μετουσιωνόταν σε πραγματικό μέγεθος, σε ένα αποστακτήριο, αποστάζονταν αιθέρια έλαια, λίγο πιο κει παραδοσιακά όργανα, και ξυλόγλυπτα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεραμπελιωτών Ηρακλείου Κίμων Χουρδάκης, ευχαρίστησε όσους τίμησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τη προσπάθεια του συλλόγου, όπως και όσους βοήθησαν τη προσπάθεια και ήσαν αρκετοί. Στη συνέχεια κάλεσε τους επίσημους παρόντες να χαιρετίσουν. Έτσι χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Περισυνάκης.

το χορευτικό του ΚρούσταΠαρουσιαστής της βραδιάς, ο Μιχάλης Χουρδάκης – Νήσπιτας, ο οποίος σκάρωνε ζωντανά τις μαντινιάδες για όλους και για όλα, για να ανεβούν μετά στη σκηνή, μουσικοί του Μεραμπέλλου. Τη παράσταση όπως ήταν φυσικό έκλεψε ο Γιάννης ο Βάρδας – Λυραρογιάννης και το χορευτικό του Κρούστα.

Η όλη προσπάθεια καταγράφεται θετικά. Το Μεραμπέλλο είναι εδώ, ζωντανό, διεκδικητικό, προσφέροντας χείρα φιλίας σε όλους. Ευχόμαστε και του χρόνου και καλύτερα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos