Πεζοπορία στον Άγιο Ιωάννη στη Κολοκύθα
το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στη Κολοκύθα

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει πεζοπορία προς το Βυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην νήσο Κολοκύθα. Η πεζοπορία είναι κυκλική, σχετικά εύκολη και ξεκινά από το κανάλι της Ελούντας, όπου ακολουθώντας καλντερίμια της περιοχής θα μας οδηγήσουν στον εορτάζοντα ναό. Αφού ανάψουμε το κερί μας και προσκυνήσουμε, θα ακολουθήσουμε σηματοδοτημένο μονοπάτι ως την γνωστή παραλία της Κολοκύθας και έπειτα θα ανηφορίσουμε προς την επιστροφή στην αφετηρία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια ή παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, μπαστούνι ορειβασίας, σακίδιο, νερό, αντηλιακό, καπέλο, σνακ, αντιανεμικό μπουφάν και μαγιό για τους τολμηρούς.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από τον χώρο στάθμευσης του Σ/Μ Βασιλόπουλος στον Άγιο Νικόλαο στις 7.15 π.μ. Όσοι θέλουν να έρθουν απευθείας στο σημείο εκκίνησης, να είναι στο κανάλι Ελούντας το αργότερο έως τις 7.30 π.μ. για να είμαστε έγκαιρα στην λειτουργία του ναού.

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιώργος Αρναουτάκης, τηλ: 6947361994

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3.5 ώρες, χωρίς τις απαραίτητες στάσεις

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 12 χμ περίπου

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλες οι πορείες του συλλόγου μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας ή τις καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos