Επιμένει το ΔΣ Αγίου Νικολάου στην απαλλοτρίωση στον όρμο του Καθολικού
ο όρμος και το Μπουρούνι θα μείνουν ως έχουν, κτήμα του Αγιονικολιώτη

Με ψήφους 14 έναντι 13, πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου της Δευτέρας (28/9) η πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να διατηρηθεί ως έχει η απαλλοτρίωση της χερσαίας ζώνης λιμένος στον όρμο του Καθολικού. Ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο δέχτηκε:

1) Να ληφθεί απόφαση σήμερα για επικαιροποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 209/1988. Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε μείωση της χερσαίας ζώνης λιμένος κάτω των 50 μέτρων και θεωρούμε ότι η απαλλοτριωμένη έκταση των 22 στρεμμάτων νόμιμα και εξ’ ολοκλήρου ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου.

2) Να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες με βάση την αρχική μελέτη του 1995, προσαρμοσμένη στο σήμερα, για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής στο Καθολικό και την απόδοση της στο κοινωνικό σύνολο.

Η πλευρά του δημάρχου είχε προτείνει την αναβολή του θέματος.

Εκ μέρους του συνδυασμού Αλλάζουμε την πόλη, ο Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στην εκπομπή Πάμε Αέρα, είπε στον Θάνο Κορομπύλια:

Στην αρχή της συνεδρίασης προκλήθηκε ένταση λόγω της εμφάνισης της νομικής συμβούλου της εταιρίας την οποία είχε προσκαλέσει η συμπολίτευση εν αγνοία της αντιπολίτευσης που είχε προκαλέσει τη συνεδρίαση.

Η πρόταση Κοκκίνη που υπερψηφίστηκε

Δημοτικό Συμβούλιο για το Καθολικό, Μαρία Γάλλου

το δημόσιο συμφέρον είναι “Καθολικό”

Μήπως δεν χρειαζόμαστε  το Καθολικό;;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos